woensdag 27 augustus 2014

Recept Mueslirepen

Goed mueslirepen zijn niet het aller gezondste tussendoortje wat je kan pakken maar wel enorm lekker. En af en toe iets lekkers moet je jezelf toch ook gunnen? 
Maar omdat ik graag wil weten wat er allemaal in mijn mueslirepen zit heb ik besloten ze eens zelf te maken.

Ingredïenten:
- 7 eetlepels honing 
- Noten / zaden (eat natural) dit doe ik op de gok
- 3 eetlepels havermout 
- 2 eetlepels olie (ik heb olijfolie gebruikt)
- 2 eetlepels water 

Je begint met de honing in een pannetje te doen. Zet het vuur laag en roer met een lepel goed door totdat de honing goed vloeibaar is. 


Vervolgens voeg je 2 eetlepels olie en 2 eetlepels water toe en roer nogmaals door.
Daarna doe je de noten/zaden en havermout erbij 


Vervolgens ga je net zolang roeren tot het een kleverige massa is geworden


Pak nu een bakblik met bakpapier bekleed en strijk het mengsel over het bakblik heen




Doe het vervolgens in de oven (voorverwarmd op 200 graden) +- 15 minuten in de oven tot het mooi bruin is (niet te bruin) Het komt zacht uit de oven maar wordt tijdens het afkoelen wat harder.

Nu kun je alvast inkepingen maken waar je straks de repen wilt snijden of breken zodat het nog makkelijk gaat, je hoeft het niet helemaal door te snijden want dat kan ook prima als het afgekoelt is.


Laat het afkoelen en voor daarna: Eet smakelijk!
Uiteraard kan je ook gewoon normale noten gebruiken of fruit, rozijnen etc net wat jij lekker vind in een reep. Ook zou je eventueel de mueslireep in de chocolade kunnen dompelen na het afkoel proces zodat je een heerlijke mueseli / chocolade reep krijgt. Je kan volop varieëren dus gebruik je fantasie! 

1 opmerking: